Filter by Category
9th – 15th century
15th – 16th century
17th – 18th century
19th-20th century
Events
News
Video
Filter by Category
9th – 15th century
15th – 16th century
17th – 18th century
19th-20th century
Events
News
Video

ART NOUVEAU / MODERN STYLE / JUGENDSTIL / SECESSION

În anul 2013, patrimoniului Art Nouveau i-a fost dedicată o zi mondială – 10 iunie, ziua trecerii în eternitate a celebrului arhitect Antoni Gaudi, celebrată în fiecare an de instituții de cultură din întreaga lume.

Art Nouveau este un stil artistic ornamental care a înflorit între aproximativ 1890 și 1910 în toată Europa și Statele Unite. Se caracterizează prin linii lungi, sinuoase, organice, care dau grație arhitecturii, designului interior, designului de bijuterii și sticlă, afișelor din epocă și ilustrațiilor de carte.

Biblioteca Naţională a României onorează această zi, prin expoziția ”ART NOUVEAU / MODERN STYLE / JUGENDSTIL / SECESSION. Noul suflu în arta legăturii şi a ilustraţiei de carte la cumpăna dintre secolul al XIX-lea şi cel de-al XX-lea.” Începând de astăzi, vă invităm în spațiul expozițional Buzunarul 4 aflat la parter, unde puteți admira reproduceri ale unor ediţii bibliofile remarcabile din patrimoniul Bibliotecii, apărute începând cu ultima decadă a veacului al XIX-lea şi până spre anii ‘20 ai veacului următor.

Piesele de rezistență ale expoziției sunt „Lily of Life” și „The Dreamer of Dreams”, volume de povești ale principesei moștenitoare a Regatului României, viitoarea regină Maria, apărute în perioada 1913-1915 la editura londoneză „Hodder and Stoughton”, cu ilustrații aparținând ilustratoarei britanice Helen Stratton și Edmund Dulac.

Mai multe detalii despre expoziție găsiți aici: https://expozitii.bibnat.ro/Evenimente-culturale-s108-ev722-ro.htm

>